Masnoće u bebinom ručku
Masti spadaju u makronutrijense zajedno sa belančevinama i ugljenim hidratima. One su sastojak naše svakodnevne ishrane i imaju najveću energetsku ...
pročitaj jošSastojci:
400 g lisnatog testa
1 veći svinjski file
1 glavica crnog luka
400 g mlevene junetine
200 g šampinjona
2 jajeta
0,5 dl neutralne pavlake
prstohvat belog luka
5 kašika ulja
mešavina začina, biber
Priprema:
1. Crni luk iseći na kockice, a šampinjone na listove.
2. Na malo ulja propržiti crni luk, dodati mleveno meso te i njega kratko propržiti. Dinstati uz povremeno dolivanje vode po potrebi.
3. Kada meso omekša, dodati šampinjone, neutralnu pavlaku, beli luk u prahu i začine po ukusu. Dinstati dok šampinjoni ne omekšaju, a suvišna tečnost ne uvri.
4. U ohlađen fil dodati jaje i promešati.
5. Svinjski file začiniti po ukusu i propržiti na vrelom ulju sa svih strana. Uz povremeno dolivanje vode po potrebi dinstati dok meso ne omekša.
6. Dinstani file izvaditi iz tečnosti i ostaviti da se ohladi.
7. Lisnato testo istanjiti oklagijom na debljinu od 0,5 cm.
Tek krajem drugog, odnosno, početkom trećeg meseca možete da očekujete da će vaša beba odbaciti noćni obrok. Evo nekoliko saveta kako ćete svom mal...
pročitaj još* količina dovoljna za mamu i dete * pogodno za dete starije do godinu dana POTREBNI SASTOJCI: * 2 kašičice meda * 2 kašičice soja sosa * ...
pročitaj jošPonekad imamo želju da pojedemo nešto slatko, a da nas posle toga ne grize savest. Potrebno vam je svega nekoliko minuta da pripremite ovu jedno...
pročitaj još