Masnoće u bebinom ručku
Masti spadaju u makronutrijense zajedno sa belančevinama i ugljenim hidratima. One su sastojak naše svakodnevne ishrane i imaju najveću energetsku ...
pročitaj jošSastojci:
400 g lisnatog testa
1 veći svinjski file
1 glavica crnog luka
400 g mlevene junetine
200 g šampinjona
2 jajeta
0,5 dl neutralne pavlake
prstohvat belog luka
5 kašika ulja
mešavina začina, biber
Priprema:
1. Crni luk iseći na kockice, a šampinjone na listove.
2. Na malo ulja propržiti crni luk, dodati mleveno meso te i njega kratko propržiti. Dinstati uz povremeno dolivanje vode po potrebi.
3. Kada meso omekša, dodati šampinjone, neutralnu pavlaku, beli luk u prahu i začine po ukusu. Dinstati dok šampinjoni ne omekšaju, a suvišna tečnost ne uvri.
4. U ohlađen fil dodati jaje i promešati.
5. Svinjski file začiniti po ukusu i propržiti na vrelom ulju sa svih strana. Uz povremeno dolivanje vode po potrebi dinstati dok meso ne omekša.
6. Dinstani file izvaditi iz tečnosti i ostaviti da se ohladi.
7. Lisnato testo istanjiti oklagijom na debljinu od 0,5 cm.
* Za bebe od sedmog meseca Sastojci: 1 mlada keleraba 1 mlada šargarepa supica od povrća ili voda peršun mirođija malo adaptir...
pročitaj još- od osmog meseca Potrebno je: 130 gr šargarepe, oljuštene, nasečene na kolutiće 25 gr putera 3 mala paradajza (pelat, oljušten i o...
pročitaj još[caption id="attachment_112777" align="alignnone" width="640"] Foto: Torte i kolači[/caption] Sastojci: Za koru I: 4 jajeta 2 čaše šećera 300 ...
pročitaj još