Karavan „Na putu kroz roditeljstvo“ dolazi u Jagodinu
Projekat „Na putu kroz roditeljstvo“ zamišljen je kao „putujući edukativni karavan“ koji za cilj ima da osnaži roditelje i pomogne im da reše određ...
pročitaj jošSastojci:
400 g sitno mlevene junetine
1 glavica crnog luka
1 šargarepa, ulje
5 dl soka od paradajza
1 kašičica šećera
mešavina začina
200 g kačkavalja
20 kanelona
Za fil:
600 g sitnog sira
250 g mocarele
40 g parmezana
2 jajeta, so
2 kašike seckanog peršuna
Priprema:
Fil:
1. Sjediniti sitni sir, parmezan, jaja i rendanu mocarelu, pa dodati peršun i začine po
ukusu. Dobro izmešati.
2. Pripremljeni fil sipati u poslastičarski džak i pomoću njega napuniti kanelone.
Preliv:
1. Crni luk iseći na kockice, šargarepu izrendati na sitno rende.
2. Na malo ulja propržiti crni luk i šargarepu, a zatim dodati mlevenu junetinu, te i nju kratko propržiti da bi promenila boju. Nastaviti sa dinstanjem, dolivajući pomalo vode, oko 10 min.
3. Nakon toga sipati sok od paradajza, dodati šećer, origano i začine po ukusu, pa kuvati na umerenoj temperaturi 15 min.
Finalni postupak:
1. Vatrostalnu činiju nauljiti i u nju poslagati punjene kanelone. Preliti ih umakom od mesa i peći u zagrejanoj rerni na 200ºC oko 30 min.
2. Potom posuti kačkavaljem i vratiti u rernu nakratko da bi se sir otopio.
Led u bilo kojem napitku prija, pogotovo ovih dana, ali se piće pri kraju ili već na polovini razvodni i nije više toliko ukusno. Mi vam nudimo nek...
pročitaj jošUkusan i zdrav ručak za mališane starije od godinu dana Potrebno je: 100 g palente (kukuruznog griza) 2 kašike maslinovog ulja 1 gla...
pročitaj jošAvokado je bogat vodom, masnoćama, belančevinama, ugljenim hidratima, vitaminima, mineralima i elementima u tragovima. Kao prava mala riznica puna ...
pročitaj još