Foto: Guliver/Thinkstock
Sastojci:
1,8 kg pilećih krilaca
Za marinadu:
100 ml svetlog soja sosa
125 ml soka od narandže
100 g meda
80 g smeđeg šećera
1 kašičica miksa začina za piletinu u prahu
40 ml susamovog ulja
Priprema:
1. U većoj posudi pomešajte sve sastojke za marinadu.
2. Stavite pileća krilca u marinadu i ostavite da se marinira preko noći.
3. Zagrejte rernu na 200 stepeni, a zatim malo smanjite temperaturu.
4. Stavite krilca i marinadu u pleh ili tepsiju, vodeći računa da su ravnomerno raspoređena i prekrivena marinadom.
5. Pecite krilca u rerni otprilike jedan sat, mešajući ih na svakih desetak minuta kako bi se pekla ravnomerno.
6. Tečnost iz marinade će ispariti malo tokom pečenja, ali ukoliko je meso već kuvano, ali nije jos dobilo lepljivu koricu, odvadite marinadu u sud i kuvajte dok se ne napravi sirup.
7. Izvadite krilca iz rerne, prelijte ih sirupom i poslužite odmah.