Foto: Mica Kuvarica
Sastojci:
1 manji karfiol
1 crni luk
1/2 manjeg celera
1 l pilećeg bujona
2 dl mleka
50 g pančete
peršunov list
so, biber
Priprema:
1. Na malo ulja ispržite sitno iseckanu pančetu dok ne porumeni, a zatim izvadite na tanjir.
2. Na istom ulju ispržite sitno iseckan crni luk dok ne postane staklast. Zatim dodajte celer isečen na kockice i karfiol iskidan na cvetiće.
3. Nalijte pilećim bujonom i kuvajte oko 20 minuta dok povrće ne omekša.
4. Posolite i pobiberite po ukusu i promešajte.
5. Nakon toga usitnite štapnim mikserom, dodajte mleko i kuvajte još 2 minuta.
6. Odgore pospite seckanim peršunom i kockicama pržene slanine.
Savet: U pripremi čorbice umesto karfiola možete koristiti brokoli.