17.07.2015 Ishrana deteta

Predlog za laganu večeru: Topli sendviči za porodično okupljanje

Evo još jednog rešenja kako da napravite ukusan i omiljen obrok, ako u kući imate malo bajatog hleba. Svi volimo sendviče, a još ako su topli i preko njih preliva sir, teško da bismo poželeli nešto više.

Foto: Gulliver/Thinkstock

Foto: Gulliver/Thinkstock

Dok su vrući, sami po sebi su dovoljni. Ako ih jedete hladne idealni su uz čašu jogurta.

Potrebni sastojci:
– nekoliko kriški bajatog hleba
– isto toliko parčadi tanko rezane omiljene šunke
– domaći kečap ili paradajz pire
– nekoliko mariniranih šampinjona
– kačkavalj ili sir koji se lako topi
– malo origana
– margarin za mazanje

Priprema:
Broj sendviča i kolicina sastojaka zavise od broja osoba, kao i od Vašeg ukusa, npr. neko voli kada mu sendvič ima više šampinjona, a neko ih ne stavlja uopšte. Za sendviče Vam je potreban čevrtast pleh. Rernu uključite na 250 ̊C. Svaku krišku hleba dobro premažite margarinom i ređajte ih u pleh tako da strana sa margarinom bude donja strana sendviča.




Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije