28.09.2015 Ishrana deteta

Pripremite za laganu večeru: Rolnice punjene salatom od jaja

Foto: Dobra Hrana

Foto: Dobra Hrana

Sastojci:
200 g praške šunke
5 obarenih jaja
4 krompira
2 šargarepe
2 struka mladog luka
1 dl pavlake
150 g majoneza
1 kašika senfa
1 kašika rena
mešavina začina

Priprema:
1. Obarena jaja oljuštiti pa odvojiti žumanca od belanaca. Belanca iseći na kockice, a žumanca izrendati na krupno rende.
2. Krompir i šargarepu obariti i iseći na kockice. Mladi luk očistiti te i njega iseći na kockice.
3. Posebno umutiti pavlaku, majonez, senf, ren i začine po ukusu. Izdvojiti 2 kašike i ostaviti za dekoraciju.
4. U činiji sjediniti belanca, krompir, šargarepu, mladi luk i polovinu žumanaca (preostala žumanca ostaviti za dekoraciju). Preliti smesom od majoneza i polako promešati. Ostaviti u frižideru da se stegne do serviranja.
5. Na svaki list praške šunke staviti 2 kašike ohlađene salate pa urolati. Krajeve rolnica premazati izdvojenom smesom od majoneza i posuti preostalim žumancima.




Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije