Foto: Gulliver/Thinkstock
Sastojci:
– 450 g testenine za lazanje
– 700 g paradajz sosa
– 450 g šampinjona
– kašičica bosiljka
– 3/4 šolje iseckane zelene paprike
– 420 g rikota sira (ili nekog drugog mekanog sira)
– glavica crnog luka
-450 g mocarele
– 3 čena belog luka
– 2 jajeta
– 2 kašike ulja
– 1/2 šolje parmezana
Priprema:
Testeninu za lazanje kuvajte u ključaloj vodi oko 10 minuta. Isperite hladnom vodom i procedite. U velikoj šerpi dinstajte na ulju šampinjone, papriku, luk. Umešajte paradajz sos i bosiljak i kuvajte dok ne počne da vri. Smanjite temperaturu i ostavite da struji još 15 minuta. Pomešajte rikotu, pola količine mocarele i jaja. Rernu zagrejte na 175 stepeni. Šolju sosa sa paradajzom prelijte po pouljenom plehu i preko stavite polovinu testenine, zatim polovinu mešavine sa rikotom, kao i polovinu preostalog sosa i parmezana. Ponovite filovanje i preko stavite preostalu količinu mocarele. Pecite u zagrejanoj reni oko 40 minuta. Kada je lazanja pečena, sačekajte 15 minuta pre služenja.