Sastojci:
– 450 g testenine za lazanje
– 700 g paradajz sosa
– 450 g šampinjona
– kašičica bosiljka
– 3/4 šolje iseckane zelene paprike
– 420 g rikota sira (ili nekog drugog mekanog sira)
– glavica crnog luka
-450 g mocarele
– 3 čena belog luka
– 2 jajeta
– 2 kašike ulja
– 1/2 šolje parmezana
Priprema:
Testeninu za lazanje kuvajte u ključaloj vodi oko 10 minuta. Isperite hladnom vodom i procedite. U velikoj šerpi dinstajte na ulju šampinjone, papriku, luk. Umešajte paradajz sos i bosiljak i kuvajte dok ne počne da vri. Smanjite temperaturu i ostavite da struji još 15 minuta. Pomešajte rikotu, pola količine mocarele i jaja. Rernu zagrejte na 175 stepeni. Šolju sosa sa paradajzom prelijte po pouljenom plehu i preko stavite polovinu testenine, zatim polovinu mešavine sa rikotom, kao i polovinu preostalog sosa i parmezana. Ponovite filovanje i preko stavite preostalu količinu mocarele. Pecite u zagrejanoj reni oko 40 minuta. Kada je lazanja pečena, sačekajte 15 minuta pre služenja.
Katarina Stojković spremila je poseban recept za zdrav doručak koji klinci obožavaju! Kada ovako započnete dan, energija neće izostati ni vama i mališanima!