07.08.2015 Ishrana deteta

Predlog za današnji ručak: Marinirana skuša

Foto: Dobra Hrana

Foto: Dobra Hrana

Sastojci:
– 1 kg zamrznute skuše
– 1 veza peršuna
– 2 limuna
– bosiljak
– 4 čena belog luka
– 2 crvene paprike roge
– 2 zelene paprike roge
– mešavina začina
– maslinovo ulje

Priprema:
Skuše otkraviti i očistiti, a potom pažljivo tankim nožem za filetiranje odvojiti meso od kostiju. Filete skuše začiniti po ukusu i poprskati sokom od limuna. Peršun i beli luk što sitnije iseckati. U posudi za mariniranje sjediniti maslinovo ulje, peršun, beli luk, bosiljak i začine po ukusu. U pripremljenu marinadu spustiti filete skuše i ostaviti ih da odstoje u frižideru najmanje 120 min. Crvene i zelene paprike roge očistiti od semena i peteljki te ih iseći na krupnije kocke. Potom ih nabosti na štapiće za ražnjiće. Mariniranu skušu ocediti od masnoće i nabosti na štapiće za ražnjiće. Zatim na roštilju peći ražnjiće skuše i paprike dok ne porumene.




Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije