Top 10 namirnica za trudnice
Ove zdrave namirnice imaju hranljive vrednosti koje su neophodne za vas, ali i za rast vaše bebe. Saznajte o kojim namirnicama je reč... [captio...
pročitaj jošSastojci:
800 g svinjskih šnicli od buta
2 veće glavice crnog luka
2 paprike
3 šargarepe
6 većih listova kupusa
2 veća paradajza
1 dl belog vina
juneća supa od kocke po potrebi
1 kašika gustina
200 g kačkavalja
0,5 dl ulja
mešavina začina, biber
Priprema:
1. Svinjski but iseći na tanke šnicle, istanjiti ih tučkom za meso i začiniti po ukusu.
2. Na malo ulja propržiti pripremljene šnicle kako bi porumenele, a potom ih izvaditi iz masnoće i ostaviti na toplom.
3. Crni luk, papriku i šargarepu, očistiti i iseći na kolutove, paradajz iseći na kocke.
4. Vatrostalnu posudu nauljiti, poslagati u nju pripremljene šnicle i prekriti kolutovima crnog luka, paprike i šargarepe. Posuti paradajzom, začiniti po ukusu i prekriti listovima kupusa.
5. Preliti mešavinom belog vina, gustina i juneće supe da ogrezne, prekriti folijom i peći u zagrejanoj rerni na 200ºC 30 min. Skloniti foliju i nastaviti sa pečenjem dok ne porumeni.
6. Jelo servirati na sledeći način: Na listove kupusa staviti šnicle, naneti povrće i prekriti listovima kačkavalja. Nakratko staviti u mikrotalasnu pećnicu kako bi se sir otopio.
[caption id="attachment_103058" align="alignnone" width="640"] Foto: Dobra Hrana[/caption] Sastojci: – 2 lista oblande – 2 dl vode – 300 g še...
pročitaj jošMasti spadaju u makronutrijense zajedno sa belančevinama i ugljenim hidratima. One su sastojak naše svakodnevne ishrane i imaju najveću energetsku ...
pročitaj jošOvu kašicu pravite kada je beba već prošla svako povrće pojedinačno a vi ste se uverili da ona pozitivno reaguje na svako od navedenih povrća. Koli...
pročitaj još