28.02.2016 Ishrana deteta

Predlog za današnji ručak: Momačke šnicle

Foo: Dobra Hranat

Foo: Dobra Hranat

Sastojci:
800 g svinjskih šnicli od buta
2 veće glavice crnog luka
2 paprike
3 šargarepe
6 većih listova kupusa
2 veća paradajza
1 dl belog vina
juneća supa od kocke po potrebi
1 kašika gustina
200 g kačkavalja
0,5 dl ulja
mešavina začina, biber

Priprema:
1. Svinjski but iseći na tanke šnicle, istanjiti ih tučkom za meso i začiniti po ukusu.
2. Na malo ulja propržiti pripremljene šnicle kako bi porumenele, a potom ih izvaditi iz masnoće i ostaviti na toplom.
3. Crni luk, papriku i šargarepu, očistiti i iseći na kolutove, paradajz iseći na kocke.
4. Vatrostalnu posudu nauljiti, poslagati u nju pripremljene šnicle i prekriti kolutovima crnog luka, paprike i šargarepe. Posuti paradajzom, začiniti po ukusu i prekriti listovima kupusa.
5. Preliti mešavinom belog vina, gustina i juneće supe da ogrezne, prekriti folijom i peći u zagrejanoj rerni na 200ºC 30 min. Skloniti foliju i nastaviti sa pečenjem dok ne porumeni.
6. Jelo servirati na sledeći način: Na listove kupusa staviti šnicle, naneti povrće i prekriti listovima kačkavalja. Nakratko staviti u mikrotalasnu pećnicu kako bi se sir otopio.




Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije