Foto: Mica kuvarica
Sastojci:
400 g mlevenog mesa
1 veća glavica crnog luka
2 manja patlidžana
1 tikvica
3 jajeta
5 dl mleka
brašno po potrebi
100 g kačkavalja
so, biber
Priprema:
1. Patlidžan i tikvicu oljuštite i isecite na tanke šnite. Posolite i ostavite 30 minuta da ispuste gorčinu.
2. Umutite 1 jaje sa 2 dl mleka pa postepeno dodajte brašno po potrebi, da se dobije smesa nešto gušća od smese za palačinke.
3. Patlidžan i tikvicu dobro ocedite, osušite kuhinjskim ubrusom, pa umačite u pripremljenu smesu i pržite na ulju s obe strane dok ne porumene.
4. Izvadite na kuhinjski ubrus da se ocedi višak masnoće.
5. U posebnom tiganju na malo ulja ispržite sitno iseckan crni luk. Dodajte mleveno meso, posolite i pobiberite po ukusu i dinstajte 10 minuta.
6. U vatrostalnu posudu poređajte red pohovanog patlidžana, pa preko toga rasporedite polovinu fila od mesa.
8. Zatim poređajte red tikvica pa odozgo pospite preostalim filom. Na kraju poređajte još jedan red patlidžana.
9. Umutite 2 jajeta s preostalim mlekom i prelijte odgore. Zatim narendajte kačkavalj i pecite na 200°C 20–30 minuta.