LUKSUZNI BREND GARDEROBE ZA DECU: IL GUFO, OD SADA U BEOGRADU!
Il Gufo – italijanska premium kompanija garderobe za decu otvorila je vrata svoje prve prodavnice u regionu, i to u Beogradu, u tržnom centru Gal...
pročitaj jošSastojci:
2 glavice crnog luka
2 čena belog luka
2 šargarepe
2 crvene paprike roge
2 žute paprike babure
100 g graška
5 većih paradajza
150 g testenine (pužići)
400 g fileta oslića
3 dl paradajz soka
mešavina začina
ulje
Priprema:
1. Crni i beli luk očistiti i sitno iseckati. Šargarepu oguliti i iseći na kolutove.
2. Crvenu i žutu papriku očistiti od peteljki i semena, pa iseći na krupnije kocke. Paradajz iseći na kockice.
3. Na malo ulja propržiti crni i beli luk, pa dodati šargarepu te i nju kratko propržiti. Nastaviti dinstanje dolivajući vodu po potrebi dok šargarepa napola ne omekša.
4. Ubaciti papriku i grašak, pa sastojke mešanjem sjediniti i kuvati na umerenoj temperaturi oko 10 min. Tokom kuvanja dolivati vodu po potrebi.
5. Dodati paradajz i sačekati da pusti sok, pa ubaciti testeninu. Sipati paradajz sok, dodati začine po ukusu i nastaviti kuvanje povremeno mešajući da se testenina ne bi zalepila za dno.
6. Kada testenina nabubri, đuveč prebaciti u nauljenu vatrostalnu činiju a odgore utisnuti komade oslića.
7. Peći u rerni zagrejanoj na 200°C oko 35 min.
[caption id="attachment_106939" align="alignnone" width="640"] Foto: Dobra Hrana[/caption] Sastojci: 500 g mekog brašna (tip 400) 500 g švapsk...
pročitaj jošPripremite ovo fino jelo danas za ručak i neće vam biti žao što ste nas poslušali. O tome kako vam se dopalo pišite nam u komentarima! [caption ...
pročitaj još[caption id="attachment_116720" align="alignnone" width="640"] Foto: Dobra hrana[/caption] Sastojci: 8 glavica luka srednje veličine 400 g šam...
pročitaj još