Saveti za zimske trudnice

Nekima je zimska trudnoća mnogo prijatnija i lakša od letnje trudnoće. Sa druge strane, tu je gomila odeće koju u toku zime morate obući  i svući svaki put kad idete napolje i vraćate se u kuću.
Guliver/Getty

Guliver/Getty

Vezivanje cipela ili navlačenja čizama spadaju u poseban krug pakla ako ispred sebe imate povelik stomak. Naravno, vi na sve to ne možete da utičete, ali neke situacije možete učiniti podnošljivijim ako se unapred pripremite za njih.
Ispred vas se nalazi lista situacija u kojima se možete naći kao zimska trudnica i načini na koje ih možete prevazići.
Udobna obuća
Većina trudnica brine o tome kakvu obuću nosi, a u toku zime se ta briga proširuje i na problem sa klizavicom i ledom. Zbog toga je najpametnije uložiti u kvalitetne cipele ili čizme sa gumenim đonom, koje se provereno ne kližu. Takva obuća ima duboke šare i u njima ćete hodati sa mnogo više samopouzdanja. U toku trudnoće vaš centar za ravnotežu se menja, tako da vam je dobra i udobna obuća bitna za kretanje i po ledu i po suvom vremenu.
Ako se ipak desi da padnete, nemojte preterano da se uplašite, vaša beba je dobro zaštićena u vašoj materici jer je okružena plodovom vodom. Pored toga, štite vas i materinski instikti zbog kojih ćete svoje ruke staviti na stomak ili isturiti napred i dočekati se na njih. Nakon pada prvo obratite pažnju na bebine pokrete, ako ih osetite, beba je dobro, ako ih ne osetite ili vam je puko vodenjak ili krvarite, što pre potražite pomoć lekara!Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije