18.01.2016 Ishrana deteta

Predlog za današnji ručak: Paprike punjene pasuljem

Foto: Bakina Kujna

Foto: Bakina Kujna

Sastojci:
4 glavice crnog luka
3 čena belog luka
2 šargarepe
2 lovorova lista
600 g krupnog belog pasulja
2 kašike mlevene paprike
100 g mlevenih badema
8 paprika babura
biber
so

Priprema:
1. Crni luk i šargarepu očistiti i iseći na kockice, beli luk sitno iseckati.
2. U veći lonac sipati pasulj, preliti ga vodom da ogrezne i kuvati dok ne proključa.
3. Potom ga procediti od suvišne tečnosti, pa naliti novom mlakom vodom, ubaciti polovinu seckanog crnog luka, beli lik, šargarepu i lovorov list. Kuvati dok pasulj ne omekša.
4. Omekšao pasulj procediti, a tečnost od kuvanja sačuvati.
5. Posebno u tiganju propržiti ostatak crnog luka da postane staklast. Dodati mlevenu papriku i začine po ukusu i promešati. Sjediniti s obarenim pasljem, dodati mlevene bademe i promešati.
6. Vrhove babura paprika odseći, pa unutrašnjost očistiti od semena i napuniti filom od pasulja.
7. Preostali pasulj preručiti u nauljenu vatrostalnu činiju, te utisnuti u njega punjene paprike. Sipati malo supe od pasulja kako bi se razredio i staviti u zagrejanoj rerni na 200°C da se zapeče.




Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije