02.03.2016 Ishrana deteta

Predlog za današnji ručak: Pastirske šnicle

Foto: Dobra hrana

Foto: Dobra hrana


Sastojci:
4 deblje krmenadle
100 g kačkavalja
4 jajeta
100 g šunke
prstohvat mlevene paprike
150 g brašna
200 g prezla
4 krompira
4 dl ulja
mešavina začina

Priprema:

1. Kačkavalj izrendati na krupno rende, šunku iseći na trake.
2. Na malo ulja ispržiti dva umućena jajeta, dodati šunku, kačkavalj, mlevenu papriku, začine po ukusu i promešati.
3. Krmenadle zaseći po sredini kako bi se napravio džep za punjenje. Napuniti ih pripremljenim filom od jaja i pričvrstiti čačkalicama.
4. Uvaljati ih u brašno, potom u umućena jaja i na kraju u prezle.
5. Ovako pripremljene krmenadle pržiti na vrelom ulju dok ne porumene.
6. Krompir očistiti i iseći na štapiće, a potom i njega propržiti na vrelom ulju i poslužiti kao prilog uz glavno jelo.




Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije