27.01.2016 Ishrana deteta

Predlog za današnji ručak: Pljeskavice od jabuka i čedar sira

Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

Sastojci (za 4 pljeskavice):
2 jabuke iseckane na kockice
1/2 šolje crvenog luka, iseckanog
2 čena belog luka, izmrvljena
1 kašika sitno iseckane ljute paprike
1 šolja (od 2 dl) kuvanog pirinča
3 kašike mlevenih ovsenih pahuljica
120 g čedar sira isečenog na kockice
1 kašika sveže majčine dušice, iseckane
1/2 kašičice morske soli
1 šolja prezli
maslinovo ulje

Priprema:
1. Zagrejte 1 kašiku maslinovog ulja i propržite na njoj crveni luk, pa dodajte beli luk i ljutu papriku.
2. Dodajte još ulja ako je potrebno i kratko propržite da se ukusi sjedine.
3. Ispasirajte u blenderu 1 šolju kuvanog pirinča zajedno sa 3 kašike ovsenih pahuljica, da dobijete pastu.
4. U većoj činiji pomešajte propžene sastojke, kašiku majčine dušice i 1/2 kašičice morske soli.
5. U pastu sa pirinčem i ovsenim pahuljicama dodajte čedar sira, promešajte i na kraju dodajte jabuke i prezle, pa dodajte u činiju sa ostalim sastojcima.
6. Pravite pljeskavice i pecite na zagrejanom maslinovom ulju (1 kašika, po potrebi dodajte još ulja)




Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije