Top 10 namirnica za trudnice
Ove zdrave namirnice imaju hranljive vrednosti koje su neophodne za vas, ali i za rast vaše bebe. Saznajte o kojim namirnicama je reč... [captio...
pročitaj jošSastojci:
200 g mlevene junetine
200 g mlevenog
svinjskog mesa
16 čeri paradajza
100 g trapista
1 jaje, ulje
1 manja glavica crnog luka
1 čen belog luka
prstohvat mlevene paprike
4 kašike prezli
mešavina začina
500 g krompira
Za paniranje:
100 g brašna
2 jajeta
200 g prezli
Priprema:
1. Crni i beli luk očistiti i što sitnije iseckati. Sir trapist iseći na 16 manjih kockica.
2. Čeri paradajze zaseći po sredini i malo izdubiti, a potom ih napuniti kockicama sira.
3. U posudi sjediniti mlevenu junetinu i svinjetinu pa dodati jaje, crni i beli luk, prezle, mlevenu papriku i začine po ukusu. Dobro izmešati da se dobije kompaktna smesa pogodna za oblikovanje.
4. Dobijenu smesu od mesa podeliti na 16 loptica. Potom svaku lopticu istanjiti i na sredinu staviti punjeni čeri paradajz i obložiti ga mesom.
5. Punjene ćuftice uvaljati u brašno, zatim u umućena jaja i na kraju u prezle. Pržiti ih na vrelom ulju dok ne porumene.
6. Krompir oguliti i iseći na štapiće, a zatim i njega ispržiti na ulju. Poslužiti kao prilog uz gotovo jelo.
Među roditeljima širom sveta postoji novi trend kad je u pitanju uvođenje čvrste hrane u bebinu ishranu, a to je da se kašice preskaču i da se odma...
pročitaj još[caption id="attachment_115424" align="alignnone" width="640"] Foto: Dobra hrana[/caption] Sastojci: 700 g telećih šnicli od buta 100 g prženi...
pročitaj još- od osmog meseca Potrebno je: 1 manji pileći file (belo meso bez kožice i kostiju) pola šolje adaptiranog mleka 1 šolja iseckane b...
pročitaj još