Top 10 namirnica za trudnice
Ove zdrave namirnice imaju hranljive vrednosti koje su neophodne za vas, ali i za rast vaše bebe. Saznajte o kojim namirnicama je reč... [captio...
pročitaj jošSastojci:
200 g mlevene junetine
200 g mlevenog
svinjskog mesa
16 čeri paradajza
100 g trapista
1 jaje, ulje
1 manja glavica crnog luka
1 čen belog luka
prstohvat mlevene paprike
4 kašike prezli
mešavina začina
500 g krompira
Za paniranje:
100 g brašna
2 jajeta
200 g prezli
Priprema:
1. Crni i beli luk očistiti i što sitnije iseckati. Sir trapist iseći na 16 manjih kockica.
2. Čeri paradajze zaseći po sredini i malo izdubiti, a potom ih napuniti kockicama sira.
3. U posudi sjediniti mlevenu junetinu i svinjetinu pa dodati jaje, crni i beli luk, prezle, mlevenu papriku i začine po ukusu. Dobro izmešati da se dobije kompaktna smesa pogodna za oblikovanje.
4. Dobijenu smesu od mesa podeliti na 16 loptica. Potom svaku lopticu istanjiti i na sredinu staviti punjeni čeri paradajz i obložiti ga mesom.
5. Punjene ćuftice uvaljati u brašno, zatim u umućena jaja i na kraju u prezle. Pržiti ih na vrelom ulju dok ne porumene.
6. Krompir oguliti i iseći na štapiće, a zatim i njega ispržiti na ulju. Poslužiti kao prilog uz gotovo jelo.
Naša nutricionistkinja Ivana Đurović pripremila je savršeno izbalansiran plan ishrane za mališane od jedne do tri godine. Evo nekoliko njenih savet...
pročitaj još[caption id="attachment_108120" align="alignnone" width="640"] Foto: Dobra Hrana[/caption] Sastojci: – 500 g pilećih grudi – 1 pileća kocka za...
pročitaj još[caption id="attachment_118749" align="alignnone" width="640"] Foto: Guliver/Thinkstock[/caption] Sastojci: 2 kg patlidžana 2 glavice crnog lu...
pročitaj još