Masnoće u bebinom ručku
Masti spadaju u makronutrijense zajedno sa belančevinama i ugljenim hidratima. One su sastojak naše svakodnevne ishrane i imaju najveću energetsku ...
pročitaj jošSastojci:
700 g telećih šnicli od buta
100 g prženih badema
0,5 dl belog vina
1 dl pavlake
brašna po potrebi
1 ravna kašičica senfa
4 dl juneće supe
0,5 dl ulja
mešavina začina
Priprema:
1. Teleće šnicle blago istanjiti tučkom za meso, začiniti po ukusu i premazati tankim slojem senfa.
2. Pržene bademe samleti u prah.
3. Začinjene šnicle uvaljati u brašno i propržiti na vrelom ulju sa obe strane da porumene. Nastaviti sa dinstanjem uz povremeno dolivanje juneće supe.
4. Kada je meso napola dinstano, dodati bademe, belo vino, pavlaku i začine po ukusu. Dinstati na umerenoj temperaturi dok meso potpuno ne omekša, a umak dobije željenu gustinu.
5. Dinstane šnicle možete poslužiti uz obareno povrće.
[caption id="attachment_112070" align="alignnone" width="640"] Foto: Bakini slatkiši[/caption] Sastojci: Za kore: 10 belanaca 300 g šećera 2...
pročitaj još- od osmog meseca Potrebno je: 1 veza mlade blitve (svetlo zelene je boje) 2 krompira 1 praziluk 2 velika paradajaza 2 čena b...
pročitaj još[caption id="attachment_107528" align="alignnone" width="640"] Foto: Dobra Hrana[/caption] Sastojci: - 2 zrele banane - 400 g posnog mlevenog ...
pročitaj još