
Masnoće u bebinom ručku
Masti spadaju u makronutrijense zajedno sa belančevinama i ugljenim hidratima. One su sastojak naše svakodnevne ishrane i imaju najveću energetsku ...
pročitaj jošSastojci:
700 g telećih šnicli od buta
100 g prženih badema
0,5 dl belog vina
1 dl pavlake
brašna po potrebi
1 ravna kašičica senfa
4 dl juneće supe
0,5 dl ulja
mešavina začina
Priprema:
1. Teleće šnicle blago istanjiti tučkom za meso, začiniti po ukusu i premazati tankim slojem senfa.
2. Pržene bademe samleti u prah.
3. Začinjene šnicle uvaljati u brašno i propržiti na vrelom ulju sa obe strane da porumene. Nastaviti sa dinstanjem uz povremeno dolivanje juneće supe.
4. Kada je meso napola dinstano, dodati bademe, belo vino, pavlaku i začine po ukusu. Dinstati na umerenoj temperaturi dok meso potpuno ne omekša, a umak dobije željenu gustinu.
5. Dinstane šnicle možete poslužiti uz obareno povrće.
[caption id="attachment_112448" align="alignnone" width="640"] Foto: Mica kuvarica[/caption] Sastojci: 400 g mlevenog mesa 1 veća glavica crno...
pročitaj još[caption id="attachment_118856" align="alignnone" width="640"] Posalji recept[/caption] Sastojci: Kora 6 jaja 100 g šećera 3 kašike vode 50...
pročitaj još[caption id="attachment_107470" align="alignnone" width="640"] Foto: Gulliver/Thinkstock[/caption] Sastojci: Za krem: – slatka pavlaka, – 2...
pročitaj još