16.09.2015 Ishrana deteta

Predlog za današnji ručak: Ukusan pileći rolat

Sočno jelo savršenog ukusa koje morate probati. Pišite nam u komentarima kako vam se dopalo.

pileci-rolat
Sastojci:
– 500 g pilećeg belog mesa
– 600 g slatkog kupusa
– 1 glavica luka
– 500 g pelata paradajza
– 4 dl pileće supe
– 100 g pirinča
– 1 veza mladog luka
– 3 kašike prezle
– 2 jajeta
– 100 g starog kravljeg sira
– 1/2 kašičice mačine dušice
– 1 kašičica seckanog peršuna
– 0,5 dl ulja
– mešavina začina
– biber

Priprema: 
1. Piletinu samleti na mašini za meso, pirinač obariti, sir izrendati na krupno rende, kupus iseći na rezance, pelat paradajza i luk na kocke, a mladi luk na krugove.
2. U teflonskom tiganju na malo ulja propržiti crni luk i kupus, pa kad omekšaju, dodati pelat paradajza i polovinu mladog luka, začiniti po ukusu i dinstati još 5 minuta.
3. Omekšalo povrće sipati u nauljenu tepsiju, zaliti pilećom supom, prekriti folijom, pa staviti u rernu da se peče.
4. Dok se povrće peče, u dubljoj posudi sjediniti mleveno pileće meso, jaja, prezlu i ostatak mladog luka, pa začiniti po ukusu. Pripremljenu masu preneti na foliju i pomoću oklagije razvući, da se dobije pravougaonik veličine 30 x 25 cm, a debljine 5 mm.
5. Rendani sir sjediniti sa obarenim pirinčem, začiniti majčinom dušicom, peršunom, mešavinom začina i biberom po ukusu.
6. Fil od pirinča naneti na pripremljenu podlogu od mesa, pa pomoću folije uviti u rolat. Napola pečeno povrće izvaditi iz rerne, razmaknuti ga na sredini da se napravi mesto za rolat. Rolat zatim položoti u foliji i vratiti u rernu da se peče 20 minuta.
7. Nakon 20 minuta pečenja, tepsiju izvaditi iz rerne, pa rolat odvojiti od folije i vratiti u rernu da se peče dok ne porumeni. Gotov rolat izvaditi iz folije, iseći na šnite i servirati uz povrće.

Još predloga za ručak pogledajte OVDE




Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije