Foto: Dobra Hrana
Sastojci:
– 4 manje tikvice
– 150 g suvog vrata
– 150 g kačkavalja
– 20 g parmezana
– 200 g prezli
– 3 jajeta, ulje
– 200 g brašna
– 200 g majoneza
– mešavina začina
Priprema:
Tikvicama odseći vrhove a zatim oguliti koru i uzdužno ih preseći napola. Potom pažljivo kašičicom izdubiti sredinu da bi se dobili čamčići za punjenje. Kačkavalj izrendati na krupno rende. Udubljenja od tikvica začiniti po ukusu, napuniti rendanim kačkavaljem, a zatim preklopiti listovima suvogvrata veće, podviti ih da budu u ravni sa mesom tikvica. Punjene tikvice uvaljati u brašno, potom u umućena jaja i na kraju u mešavinu prezle i parmezana. Pržiti ih u dubokom ulju najpre sa jedne, a zatom i sa druge strane dok ne porumene. Pržene tikvice poslužiti prelivene majonezom.