Foto: Dobra Hrana
Sastojci:
– 600 g pilećeg belog mesa
– 200 g šampinjona
– 200 g bukovača
– 200 g šitaki gljiva
– 1 veza mladog luka
– 2 čena belog luka
– 150 g pirinča
– 4 dl supe od povrća
– 40 g parmezana
– 0,5 dl ulja
– šafran
– mešavina začina, biber
Priprema:
1. Pileće belo meso iseći na trake, šampinjone, bukovače i šitake na štapiće.
2. Mladi luk iseći na kolutove, a beli luk što sitnije iseckati.
3. Pirinač obariti u vodi u koju ste dodali šafran, a potom ga ocediti.
4. Na malo ulja propržiti piletinu, kako bi promenila boju, a potom dodati bukovače i šitake. Dinstati povremeno dolivajući supu od povrća.
5. Kada su piletina i pečurke napola gotove, dodati šampinjone, mladi i beli luk, začine po ukusu i nastaviti sa dinstanjem uz povremeno dolivanje supe po potrebi.
6. Pred kraj dinstanja dodati obareni pirinač, promešati i sve zajedno kratko prodinstati. Gotov rižoto posuti parmezanom.