Foto: Dobra Hrana
Sastojci:
– 12 listova testa za lazanje
– 500 g mešanog
– mlevenog mesa
– 1 glavica crnog luka
– 2 dl soka od paradajza
– 350 g švapskog sira
– 250 g kačkavalja
– 5 dl mleka
– 40 g putera
– 2 kašike brašna
– 30 g parmezana
– 2 kašike seckanog peršuna
– mešavina začina
– ulje
Priprema:
Crni luk iseći na kockice i propržiti na malo ulja. Potom dodati mleveno meso i pržiti ga dok ne promeni boju. Nastaviti sa dinstanjem, dolivajući sok od paradajza po potrebi dok meso ne omekša, a suvišna tečnost ne uvri. Listove lazanja kratko prokuvati u slanoj vodi da postanu savitljivi. Nakon toga omekšale listove premazati slojem švapskog sira, zatim naneti malo fila od mesa i posuti rendanim kačkavaljem. Potom svaki list pažljivo urolati. Tepsiju nauljiti i u nju poslagati oblikovane rolnice. Posebno otopiti puter, a zatim dodati brašno i kratko propržiti. Postepeno dolivati mleko neprestano mešajući dok se smesa ne zgusne. Pred kraj kuvanja dodati parmezan i začine po ukusu. Pripremljenim sosom preliti rolnice te ih posuti preostalim kačkavaljem i seckanim peršunom. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumene.