Karavan „Na putu kroz roditeljstvo“ dolazi u Jagodinu
Projekat „Na putu kroz roditeljstvo“ zamišljen je kao „putujući edukativni karavan“ koji za cilj ima da osnaži roditelje i pomogne im da reše određ...
pročitaj jošSastojci:
– 320 g testenine
– 400 g sušenog bakalara prethodno hidriranog (natopljenog vodom), a može i svež
– 300 g čeri paradajza
– 1 crveni luk
– 1 čen neočišćenog belog luka
– ekstradevičansko maslinovo ulje po potrebi
– soli, bibera, šećera, origana i peršuna po ukusu
– 100 g rendanog ovčjeg sira
Priprema:
1. Operite paradajz. Osušite ga, presecite napola i poređajte, okrenuvši ga nagore, u pleh obložen pek-papirom. Prelijte ekstradevičanskim maslinovim uljem, solju, biberom, malom količinom šećera i origanom. Sušite ga u rerni na 60°C oko sat i po.
2. Ako koristite sušeni bakalar, prvo ga očistite tako što ćete izvaditi kosti i deo kože. Zatim u tiganju zagrejte malo maslinovog ulja, stavite čen neočišćenog belog luka i 2-3 komadića crvenog luka i izdinstajte. Dodajte pripremljeni sušeni ili sveži bakalar, pojačajte vatru i pecite ga par sekundi. Okrenite ga i smanjite vatru. Dodajte paradajz zajedno sa uljem i kuvajte oko 10 minuta. U međuvremenu skuvajte testeninu al dente. Dok se bakalar kuva, vrhom kašike ga izdelite na komadiće.
3. U tiganj sa ribom dodajte proceđenu testeninu i 2 kutlače vode u kojoj se kuvala. Isključite vatru i dobro sjedinite. Dodajte narendani zreli ovčji sir. Sipajte u tanjir i po želji dekorišite sveže seckanim peršunom i maslinovim uljem.
(od sedmog meseca) Potrebno: 1 breskva 1 kajsija 1 banana pola flašice “Frutek” soka od breskve kašika pirinčanih pahuljica pola kašik...
pročitaj jošKombinacija tri vrste povrća i žumanceta, idealna je za bebu koja ima punih 11 meseci. Potrebno: malo pirinča, šaka cvetova karfiola 3-4 list...
pročitaj jošObrok za bebe starije od šest meseci. Sastojci: 1 kašika mlevenog ječma 1 kašika mlevenog pirinča kašika mlevenog ovsa malo adaptirano...
pročitaj još