Karavan „Na putu kroz roditeljstvo“ dolazi u Jagodinu
Projekat „Na putu kroz roditeljstvo“ zamišljen je kao „putujući edukativni karavan“ koji za cilj ima da osnaži roditelje i pomogne im da reše određ...
pročitaj jošSastojci:
– 8 palačinki
– 500 g švapskog sira
– 50 g ajvara
– 200 g suvog vrata
– 150 g mariniranih šampinjona
– 1 jaje
– 200 g kačkavalja
– 5 dl mleka
– 40 g putera
– 2 kašike brašna
– 20 g parmezana
– mešavina začina
Priprema:
Suvi vrat iseći na kockice, marinirane šampinjone na listove, a kačkavalj izrendati na krupno rende. U dubljoj posudi sjediniti švapski sir, ajvar, suvi vrat, marinirane šampinjona, jaje i začine po ukusu. Na svaku palačinku naneti malo pripremljenog fila od sira pa urolati. Posebno u šerpi otopiti puter, a potom dodati brašno i kratko propržiti. Zatim postepeno dolivati mleko neprestano mešajući dok se sos ne zgusne Pred kraj dodati parmezan i začine po ukusu. Vatrostalnu posudu nauljiti i u nju poslagati punjene palačinke. Preliti ih bešamel sosom i posuti kačkavaljem. Peći u zagrejanoj rerni na 180 ºC 30 min.
[caption id="attachment_108160" align="alignnone" width="640"] Foto: Gulliver/Thinkstock[/caption] Sastojci: Testo: 250 gr mlevenog petit keks...
pročitaj jošBrza i jednostavna zdrava večera! [caption id="attachment_102258" align="alignnone" width="640"] Foto: Gulliver/Thinkstock[/caption] Potrebn...
pročitaj još[caption id="attachment_114030" align="alignnone" width="640"] Foto: Bakina Kujna[/caption] Sastojci: 650 mlevenog pilećeg belog mesa 1 manja ...
pročitaj još