22.10.2015 Ishrana deteta

Predlog za lagani ručak: Fina kelj čorba

Foto: Dobra Hrana

Foto: Dobra Hrana

Sastojci:
– 350 g kelja
– 3 čena belog luka
– 40 g putera
– 2 kašike brašna
– 3 dl mleka, ulje
– 1 l supe od povrća iz kocke
– 2 dl pavlake za kuvanje
– mešavina začina

Priprema:
1. Kelj očistiti i iseći na štapiće, a zatim ga obariti u slanoj vodi kako bi omekšao. Potom ga procediti od suvišne tečnosti.
2. Beli luk izrendati na sitno rende.
3. U šerpi otopiti puter, a zatim dodati beli luk i brašno, pa kratko propržiti na umerenoj temperaturi uz neprestano mešanje.
4. Potom dodati kelj i promešati, a zatim postepeno dolivati supu od povrća, mleko i pavlaku za kuvanje.
5. Začiniti po ukusu i kuvati na umerenoj temperaturi dok ne proključa.




Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije