![](https://mojabeba.rs/wp-content/uploads/2015/06/ThinkstockPhotos-180256120.jpg)
Masnoće u bebinom ručku
Masti spadaju u makronutrijense zajedno sa belančevinama i ugljenim hidratima. One su sastojak naše svakodnevne ishrane i imaju najveću energetsku ...
pročitaj jošSastojci:
4 paradajza
½ šolje (od 2 dl) kuskusa
1 šolja povrćnog bujona
maslinovo ulje po potrebi
1 čen belog luka
100 g šampinjona
1 vezica lista peršuna
10 maslina
200 g kozjeg sira
so, biber
Priprema:
1. Iseći vrhove paradajza, pa lagano izvaditi semenke s pulpom i ostaviti sa strane.
2. Poređati ih u pleh i premazati uljem.
3. U činiju sipati kuskus, pa preliti s kašikom ulja.
4. Sipati bujon u šerpu i ostaviti da provri na umerenoj temperaturi. Dodati kuskus, posoliti i pobiberiti po ukusu, te poklopiti i kuvati 5 minuta.
5. Nakon toga skloniti s ringle i ostaviti sa strane.
6. Malo ulja zagrejati u tiganju i dodati sitno iseckan beli luk. Pržiti 30 sekundi uz stalno mešanje, a potom dodati šampinjone sitno isečene.
7. Dinstati dok ne ispari tečnost koju šampinjoni puste.
8. U kuskus dodati izdinstane šampinjone, trećinu izmrvljenog kozjeg sira, iseckane masline i list peršuna, te sve dobro promešati.
9. Dobijeni fil rasporediti u izdubljeni paradajz, pa odozgo izdrobiti preostali sir.
10. Preliti s malo ulja i peći u rerni zagrejanoj na 200°C 15-20 minuta.
[caption id="attachment_108160" align="alignnone" width="640"] Foto: Gulliver/Thinkstock[/caption] Sastojci: Testo: 250 gr mlevenog petit keks...
pročitaj jošSa 393 glasa za i 303 glasa protiv - Evropski parlament odbio je najnoviji nacrt zakona Evropske unije koji se tiče dečje hrane, a prema kojem bi s...
pročitaj jošSlatki krompir (batat) odnedavno može da se nađe i u našim supermarketima, pa stoga, evo jednog recepta za mališane starije od 10 meseci Pot...
pročitaj još