Foto: Dobra Hrana
Sastojci:
– 350 g pilećeg belog mesa
– 500 g svežeg kupusa
– 50 g putera
– 2 kašike gustina
– 1,5 l juneće supe
– 2 žumanceta
– 1 dl biljne pavlake
– 2 kašike kisele pavlake
– mešavina začina, biber
Priprema:
Pileće belo meso skuvati u junećoj supi, ostaviti ga da se ohladi, te iseći na kocke. Svež kupus iseći na rezance. Na malo putera propržiti kupus kako bi omekšao, a potom dodati barenu piletinu i naliti supu u kojoj se piletina kuvala. Gustin razmutiti sa malo vode te sipati u čorbu, začiniti je po ukusu i nastaviti sa kuvanjem dok se ne dobije željena gustina. Posebno umutiti biljnu pavlaku, žumance i kiselu pavlaku pa umešati u gotovu čorbu.
Kažite nam šta mislite o ovom receptu i ocenite ga OVDE.