10.12.2016 Trudnoća

Bapske priče: Kakav vam je stomak, takva vam je beba!

Trudnički stomak obično počne da se primećuje u drugom tromesečju trudnoće. Žene koje primete da je stomak počeo ranije da se pojavljuje ne treba da brinu: to je najverovatnije posledica nadutosti koja je tipična i sasvim normalna pojava za vreme rane trudnoće. 

Guliver/Getty

 Mnogi kažu da će žene koje nose stomak nisko sigurno roditi dečaka, a one koje nose visoko dobiće devojčicu. Međutim, ovo je daleko od istine i ne možete samo na tome da procenite kog pola je vaša beba.
S druge strane, oblik stomaka može da otkrije u kom su stanju vaši stomačni mišići, jer su ženama koje su u dobroj fizičkoj kondiciji stomačići su obično viši od stomaka žena kojima su stomačni mišići opušteniji kao posledica loše kondicije ili prethodnih trudnoća. Takođe, kod viših žena stomak je obično uži, dok je kod nižih žena širi.
Tamnija linija na koži po sredini stomaka se pojavljuje kod skoro svih trudnica, pogotovo kod onih koje imaju tamniji ten. Ova linija je posledica hormona koji se luče tokom trudnoće, a izbledi posle porođaja.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije