Foto: Dobra hrana
Sastojci:
– 1,2 kg ćurećeg belog mesa
– 120 g listova mesnate slanine
– 2 kašike seckanog bosiljka
– 1 veza mladog luka
– 2 čena belog luka
– 40 g parmezana
– 100 g kačkavalja
– 4 kašike maslinovog ulja
– 50 g putera
– 2 kašike gustina
– 8 dl goveđe supe od kocke
– 1 dl belog vina
– mešavina začina, biber
Priprema:
1. Ćureće belo meso zaseći po sredini i ”otvoriti kao knjigu”. Zatim ga staviti u najlon kesu i istanjiti tučkom za meso.
2. Beli luk ispasirati, mladi luk iseći na kolutove, a kačkavalj izrendati na krupno rende.
3. U odgovarajućoj posudi sjediniti bosiljak, beli luk, maslinovo ulje, parmezan, kačkavalj i začine po ukusu, te dobro izmešati.
4. Istanjenu šniclu prekriti listovima slanine. Odozgo premazati filom od bosiljka, posuti mladim lukom i urolovati.
5. Pripremljenu roladu uvezati kuhinjskim koncem.
6. U odgovarajućoj šerpi otopiti puter i na njemu propržiti rolovano meso sa svih strana kako bi porumenelo. Dinstati uz povremeno dolivanje goveđe supe po potrebi.
7. Pred kraj dinstanja dodati belo vino, začine po ukusu i kratko prokuvati.
8. Meso izvaditi iz šerpe i iseći na parčad. U saft od mesa dodati razmućen gustin i kuvati dok se ne zgusne.
9. Rolate od mesa preliti pripremljenim umakom.