Predlog za ručak: Ćureća džigerica u saftu
[caption id="attachment_116099" align="alignnone" width="640"] Foto: Bakina kujna[/caption] Sastojci: 500 g ćureće džigerice sa srcima 2 sredn...
pročitaj jošPriprema:
1. Tikvice očistiti i narendati na krupno rende, šampinjone iseći na listove, beli luk ispasirati.
2. Na malo ulja propržiti beli luk, pa dodati tikvice i šampinjone. Dinstati dok povrće ne omekša, a suvišna tečnost ne uvri. Dodati začine po ukusu, a potom izmaći s ringle i ostaviti da se ohladi.
4. U ohlađeni fil dodati jaje i seckanu mocarelu, te polako promešati.
5. Listove testa za lazanje kratko probariti u slanoj vodi kako bi omekšali i postali savitljivi.
6. Na radnu površinu staviti list testa za lazanje, prekriti ga praškom šunkom, naneti malo fila, pa urolati. Na isiti način oblikovati još rolnica.
7. Pelat paradajza izmiksati, sjediniti ga s origanom i kratko prokuvati.
8. Vatrostalnu posudu nauljiti, pa sipati u nju paradajz umak. Preko njega rasporediti punjene rolnice.
9. Posebno pripremiti bešamel sos. U šerpi rastopiti puter, dodati brašno i propržiti. Postepeno dolivati mlako mleko neprekidno mešajući i kuvati na umerenoj temperaturi dok se ne zgusne. U gotov sos umešati parmezan i začine po ukusu.
10. Bešamel sos preliti preko rolnica. Pripremljeno jelo peći u zagrejanoj rerni na 200°C oko 30 min.
[caption id="attachment_116553" align="alignnone" width="640"] Foto: Torte i kolači[/caption] Sastojci: Za mafine: 2 jajeta 3 šolje brašna 1...
pročitaj još[caption id="attachment_104572" align="alignnone" width="640"] Foto: Dobra Hrana[/caption] Sastojci: za kore – 15 belanaca – 15 kašika šećera...
pročitaj još[caption id="attachment_112911" align="alignnone" width="640"] Foto: Bakina kujna[/caption] Sastojci: 9 jaja 1 dl mleka 2 parčeta hleba 400 ...
pročitaj još