Predlog za ručak: Ćureća džigerica u saftu
[caption id="attachment_116099" align="alignnone" width="640"] Foto: Bakina kujna[/caption] Sastojci: 500 g ćureće džigerice sa srcima 2 sredn...
pročitaj jošPriprema:
1. Tikvice očistiti i narendati na krupno rende, šampinjone iseći na listove, beli luk ispasirati.
2. Na malo ulja propržiti beli luk, pa dodati tikvice i šampinjone. Dinstati dok povrće ne omekša, a suvišna tečnost ne uvri. Dodati začine po ukusu, a potom izmaći s ringle i ostaviti da se ohladi.
4. U ohlađeni fil dodati jaje i seckanu mocarelu, te polako promešati.
5. Listove testa za lazanje kratko probariti u slanoj vodi kako bi omekšali i postali savitljivi.
6. Na radnu površinu staviti list testa za lazanje, prekriti ga praškom šunkom, naneti malo fila, pa urolati. Na isiti način oblikovati još rolnica.
7. Pelat paradajza izmiksati, sjediniti ga s origanom i kratko prokuvati.
8. Vatrostalnu posudu nauljiti, pa sipati u nju paradajz umak. Preko njega rasporediti punjene rolnice.
9. Posebno pripremiti bešamel sos. U šerpi rastopiti puter, dodati brašno i propržiti. Postepeno dolivati mlako mleko neprekidno mešajući i kuvati na umerenoj temperaturi dok se ne zgusne. U gotov sos umešati parmezan i začine po ukusu.
10. Bešamel sos preliti preko rolnica. Pripremljeno jelo peći u zagrejanoj rerni na 200°C oko 30 min.
Majčino mleko sadrži sve što je potrebno za pravilan psihofizički razvoj deteta i najbolja je hrana za vašu bebu. No, dojenje je ponekad praće...
pročitaj jošLjubitelji čokolade, ovo je prava poslastica za vas! Čokoladni kolač u kombinaciji sa pomorandžom za svežiji ukus, idealan je i za letnje dane. ...
pročitaj još- od osmog meseca Potrebno je: 130 gr šargarepe, oljuštene, nasečene na kolutiće 25 gr putera 3 mala paradajza (pelat, oljušten i o...
pročitaj još