Top 10 namirnica za trudnice
Ove zdrave namirnice imaju hranljive vrednosti koje su neophodne za vas, ali i za rast vaše bebe. Saznajte o kojim namirnicama je reč... [captio...
pročitaj jošSastojci:
4 veće teleće šnicle od buta
200 g mlevene junetine
4 tanke kriške hleba
1,5 dl mleka
30 g rendanog parmezana
1 čena belog luka
1 kašika seckanog peršuna
1 jaje
300 g paradajz pelata
1 kašika putera
1 kašičica šećera
biber
ulje
so
Priprema:
1. Kriške hleba natopiti mlekom, pa ih izmrviti i ocediti od suvišne tečnosti.
2. U dubljoj posudi sjediniti pasirani beli luk, oceđeni hleb, mleveno meso, parmezan, peršun i jaje. Dodati začine po ukusu i dobro izmešati.
3. Teleće šnicle istanjiti tučkom preko najlon kese.
4. Na sredinu svake šnicle staviti kašiku fila od mesa, bočne stranice preklopiti 1,5 cm prema sredini pa urolati. Krajeve pričvrstiti čačkalicama da se ne bi otvarali prilikom dinstanja.
5. Punjene rolnice propržiti na vrelom ulju da porumene sa svih strana. Preliti ih paradajz pelatom, posuti šećerom i doliti malo vode, koliko je potrebno da ogreznu u saft. Dinstati na umerenoj temperaturi dok meso ne omekša, a saft ne dobije željenu gustinu. Pred ktaj dinstanja dodati puter kako bi umak dobio kremastu teksturu.
[caption id="attachment_110819" align="alignnone" width="640"] Foto: Guliver/Thinkstock[/caption] Sastojci: 3 srednja patlidžana 2 glavice crn...
pročitaj još[caption id="attachment_113760" align="alignnone" width="640"] Foto: Dobra hrana[/caption] Sastojci: Za kore: 6 jaja 4 kašike brašna 6 kašik...
pročitaj još[caption id="attachment_116033" align="alignnone" width="640"] Foto: Torte i Kolači[/caption] Sastojci: Za testo: 400 g margarina 400 g šeć...
pročitaj još