02.04.2016 Ishrana deteta

Predlog za ručak: Teleće rolnice s mlevenim mesom

Foto:Bakina Kujna

Foto:Bakina Kujna

Sastojci:
4 veće teleće šnicle od buta
200 g mlevene junetine
4 tanke kriške hleba
1,5 dl mleka
30 g rendanog parmezana
1 čena belog luka
1 kašika seckanog peršuna
1 jaje
300 g paradajz pelata
1 kašika putera
1 kašičica šećera
biber
ulje
so

Priprema:
1. Kriške hleba natopiti mlekom, pa ih izmrviti i ocediti od suvišne tečnosti.
2. U dubljoj posudi sjediniti pasirani beli luk, oceđeni hleb, mleveno meso, parmezan, peršun i jaje. Dodati začine po ukusu i dobro izmešati.
3. Teleće šnicle istanjiti tučkom preko najlon kese.
4. Na sredinu svake šnicle staviti kašiku fila od mesa, bočne stranice preklopiti 1,5 cm prema sredini pa urolati. Krajeve pričvrstiti čačkalicama da se ne bi otvarali prilikom dinstanja.
5. Punjene rolnice propržiti na vrelom ulju da porumene sa svih strana. Preliti ih paradajz pelatom, posuti šećerom i doliti malo vode, koliko je potrebno da ogreznu u saft. Dinstati na umerenoj temperaturi dok meso ne omekša, a saft ne dobije željenu gustinu. Pred ktaj dinstanja dodati puter kako bi umak dobio kremastu teksturu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije