05.09.2015 Ishrana deteta

Predlog za vikend ručak: Goveđe šnicle u sosu od šampinjona

Sastojci:
– 1kg goveđih šnicli
– ulje
– biber, so i bosiljak

Za umak od gljiva potrebno je:
– 300 g pečuraka
– čen belog luka
– glavica crnog luka
– čaša kisele pavlake
– peršunov list
– pola čaše gustog paradajz soka
– 50 g maslaca
– ulje, biber, so

Priprema:
1. Istanjiti šnicle, dodati biber, so i bosiljak, pa poklopljene dinstati jedan sat na ulju i vodi.

2. U šerpu zagrejati maslac i ulje, dodati naseckani crni luk, izgnječiti beli luk i pripremljene pečurke. Na tihoj vatri dinstati 15 minuta, zatim dodati naseckani peršun, biber, so, paradajz sok i pavlaku. Uz mešanje kuvati na sasvim blago temperaturi.

3. Kada je gotovo, meso preliti sosom.

4. Kao prilog možete napraviti pire krompir, a tanjir dekorisati kolutovima limuna.

Prijatno!




Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije