Slatkiš pun vitamina: zelene palačinke
Ovakvu večeru mališani će obožavati, a vi ćete biti sigurni da su jeli zdravo i kvalitetno!
pročitaj jošSastojci:
– 1kg goveđih šnicli
– ulje
– biber, so i bosiljak
Za umak od gljiva potrebno je:
– 300 g pečuraka
– čen belog luka
– glavica crnog luka
– čaša kisele pavlake
– peršunov list
– pola čaše gustog paradajz soka
– 50 g maslaca
– ulje, biber, so
Priprema:
1. Istanjiti šnicle, dodati biber, so i bosiljak, pa poklopljene dinstati jedan sat na ulju i vodi.
2. U šerpu zagrejati maslac i ulje, dodati naseckani crni luk, izgnječiti beli luk i pripremljene pečurke. Na tihoj vatri dinstati 15 minuta, zatim dodati naseckani peršun, biber, so, paradajz sok i pavlaku. Uz mešanje kuvati na sasvim blago temperaturi.
3. Kada je gotovo, meso preliti sosom.
4. Kao prilog možete napraviti pire krompir, a tanjir dekorisati kolutovima limuna.
Prijatno!
[caption id="attachment_114017" align="alignnone" width="640"] Foto: Dobra Hrana[/caption] Sastojci: Za koru: 6 jaja 6 kašika šećera 4 kašik...
pročitaj još[caption id="attachment_109503" align="alignnone" width="640"] Foto: Gulliver/Thinkstock[/caption] Sastojci: 4 kašike limunovog soka 5 kašika ...
pročitaj jošUkoliko vaše dete NIJE alergično na jagodičasto voće, ova zdrava, ukusna i hranljiva poslastica idealna je užina za mališane starije od 10 mese...
pročitaj još