31.05.2010 Ishrana deteta

Punjeni mladi krompir

Ovo jelo se lako priprema, a bogato je hranljivim materijama. Lako je svarljivo, ukusno je i deca ga rado prihvataju. Za ovo jelo potreban vam je krupan ivanjički roza mladi krompir: nemojte ga ljuštiti, već ga samo dobro operite i izribajte koru četkom. Namažite ga maslinovim uljem i stavite da se peče 40 minuta u rerni na temperaturi od 200 stepeni. Kada se ispeče, izdubite ga i napunite. Ovo jelo se daje bebama starijim od deset meseci.

TRI VRSTE „PUNJENJA“

1. TIKVICA I SIR
Oljuštite manju tikvicu, isecite je kockice, pa izdinstajte povrće na kašičici istopljenog putera. Ovom smesom napunite krompir. Odozgo narendajte malo trapista, pa ga vratite u rernu na nekoliko minuta da se zapeče.
2. DINSTANO POVRĆE
Pola mlade kelerabe, jednu manju šargarepu i šaku mladog graška izdinstajte na malo ulja i sitno iseckanoj glavici mladog luka. Kada je povrće gotovo, dodajte mu iseckano lišće peršuna i dve kašike pavlake. Ovom masom napunite krompir, pa ga zapecite u rerni.

3. MLEVENO MESO I PEČURKE
200 g mlevene teletine izdinstajte na sitno isečenoj glavici mladog luka. Začinite sa peršunovim listom i nekoliko zrnca soli, a zatim dodajte šaku sitno iseckanih šampinjona. Napunite krompir, a odozgo narendajte malo trapista. Vratite u rernu da se zapeče.




Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije