Masnoće u bebinom ručku
Masti spadaju u makronutrijense zajedno sa belančevinama i ugljenim hidratima. One su sastojak naše svakodnevne ishrane i imaju najveću energetsku ...
pročitaj jošSastojci:
2 tikvice srednje veličine
4 jajeta
150 g brašna
1 konzerva tunjevine
2 šargarepe
80 g majoneza
100 g kiselih krastavaca
50 g zelenih maslina bez koštica
1/4 praziluka
2 dl tartar sosa
mešavina začina
ulje, so
Priprema:
1. Tikvicama odseći vrhove pa ih pomoću noža za guljenje iseći na tanke listove. Potom ih posoliti i ostaviti da omekšaju.
2. Omekšale tikvice uvaljati u brašno, zatim u umućena 2 jajeta te jedan po jedan list pržiti na vrelom ulju dok ne porumeni. Vaditi ih na papirnu salvetu kako bi upila suvišnu masnoću i prekriti krpom da omekšaju.
3. Šargarepu i jaja obariti i izrendati na krupno rende.
4. Tunjevinu izvaditi iz konzerve i ocediti od suvišne masnoće, a kisele krastavce, masline i praziluk što sitnije iseckati.
5. Sjediniti tunjevinu, krastavce, praziluk, masline, šargarepu, jaja i majonez. Dodati začine po ukusu i promešati.
6. Svaki list pohovane tikvice premazati sa malo pripremljenog fila pa ga urolovati i pričvrstiti čačkalicom.
7. Rolovane tikvice preliti tartar sosom.
[caption id="attachment_113205" align="alignnone" width="640"] Foto: Dobra Hrana[/caption] Sastojci: Za koru: 4 jajeta 150 g šećera 200 g ml...
pročitaj još[caption id="attachment_109384" align="alignnone" width="640"] Foto: Dobra Hrana Specijal[/caption] Sastojci: 300 g tortelina sa šunkom 150 g ...
pročitaj jošDa li ste se ikada zapitali zašto je unos povrća uvek na izuzetno niskom nivou, uprkos stalnim novinskim izveštajima i savetima o tome koliko bi tr...
pročitaj još