![](https://mojabeba.rs/wp-content/uploads/2016/06/ThinkstockPhotos-522848376.jpg)
Blagodeti lekovitog napitka: Za šta je sve dobar čaj od đumbira
Đumbir je jedan od najrasprostranjenijih začina u svetu i ima neobičnu aromu koja je lako prepoznatljiva. Ova biljka ima brojne blagodeti i lekovit...
pročitaj jošSastojci:
400-500 g svinjskog filea
400 g bukovača
1 veća glavica crnog luka
peršun
2 dl paradajz-soka
1 kašika brašna
ulje
Za marinadu:
maslinovo ulje
1 kašika senfa
so, biber
začin po želji
2 kašike soja sosa
Priprema:
1. Pomešati maslinovo ulje, senf i soja sos.
2. Posoliti i pobiberiti po ukusu, te dodati začin po želji i promešati.
3. Svinjski file iseći na medaljone, а zatim ih blago izlupati preko providne folije.
4. Bogato premazati marinadom i ostaviti 2-3 sata da odstoji u frižideru.
5. Ulje dobro zagrejati, pa ispržiti medaljone s obe strane dok ne porumene. Izvaditi ih na tanjir i ostaviti na toplom.
6. Na istom ulju ispržiti luk isečen na rebarca. Dodati bukovače isečene na kockice i dinstati uz dodavanje vode po potrebi.
7. Zatim, ispžene medaljone dodati pečurkama i lagano promešati.
8. U manjoj činiji pomešati brašno, paradajz-sok i malo vode, pa time preliti jelo.
9. Posuti sitno iseckanim peršunom i dinstati oko 10 minuta. Poslužiti uz pire-krompir.
Potrebno je: šolja opranih cvetova karfiola beli deo praziluka 1 šargarepa kašika maslinovog ulja kašika pavlake Priprema: Za...
pročitaj jošU uzrastu od 4. do 6. meseca skoro svim bebama se počinje uvoditi čvrsta hrana. Veoma je bitno zapamtiti da je uvođenje nemlečne dohrane pre četvrt...
pročitaj jošDa li će vaše dete biti napredno, zdravo i pametno, u velikoj meri zavisi od njegove ishrane. Ovog puta bavimo se uticajem hrane na razvoj bebinog ...
pročitaj još