02.07.2018 Zanimljivosti

Blagodeti lekovitog napitka: Za šta je sve dobar čaj od đumbira

Đumbir je jedan od najrasprostranjenijih začina u svetu i ima neobičnu aromu koja je lako prepoznatljiva. Ova biljka ima brojne blagodeti i lekovita svojstva, zbog čega bi trebalo da ga konzumirate što češće, najbolje svakodnevno. Iako ga možete koristiti kao začin i dodatak jelima, čaj od đumbira je, takođe, veoma ukusan i lekovit.

Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

Čaj od đumbira i zdravlje

Aromatični đumbir, začin intenzivnog i pomalo paprenog ukusa, ima nezamenjivo mesto u azijskoj kuhinji. Nekoliko naučnih istraživanja potvrdilo je protivupalna, antimikrobna, antikancerogena i mnoga druga lekovita dejstva ovog začina. Đumbir ne sadrži toksine i za sada nisu utvrđene nikakve nuspojave ovog začina. Ipak, za vreme trudnoće trebalo bi ograničiti njegovu upotrebu.

Čaj od đumbira predstavlja jedan od najzdravijih napitaka koji pročišćava telo, uklanja toksine i vraća ravnotežu organizmu. Takođe, konzumiranje ovog začina smanjićete želju za slanim i slatkim namirnicama.

Da biste pripremili čaj od đumbira, uzmite jedan komad đumbira s korom i izrendajte za jednu kašičicu. Sipajte u šolju, prelijte vrućom vodom i ostavite da odstoji dva minuta. Nakon toga, čaj procedite ili ostavite da se komadi đumbira slegnu na dno šolje.

Čaj od đumbira se koristi za ublažavanje raznih tegoba, a dodatni sastojci kao što su med, limun ili pomorandža mogu poboljšati ukus čaja, ali i njegovu lekovitost.

Više saveta potražite u magazinu Mama&beba!

Pratite nas i na Fejsbuku: https://www.facebook.com/mamaibebacom/

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net




Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije