Masnoće u bebinom ručku
Masti spadaju u makronutrijense zajedno sa belančevinama i ugljenim hidratima. One su sastojak naše svakodnevne ishrane i imaju najveću energetsku ...
pročitaj jošSastojci:
300 g penne rigate
200 g konzervirane tune
2 kašike Dijon senfa
peršunov list
Priprema:
1. Pastu skuvati al dente, u slanoj i kipućoj vodi. Ocediti i ostaviti oko 150 ml vode za pripremu sosa, kako bi regulisali gustinu.
2. Ocediti tunjevinu, a višak ulja sačuvati. Zatim, tunjevinu usitniti na manje komade.
3. U većem tiganju zagrejati sačuvano ulje i dodati senf, pa mešati dok se dobro ne sjedini.
4. Dodati oceđenu pastu, promešati i nalivati sa vodom u kojoj se pasta kuvala sve dok se ne dobije željena gustina preliva (pasta mora biti fino obložena senfom) i skloniti sa vatre.
5. Na kraju posuti komadićima tune i peršunovim listom, pa blago promešati da se sve sjedini.
6. Pred serviranje dodatno dekorisati peršunovim listom.
Dojenje nije samo najbolji izbor za detetovo već i za majčino zdravlje. Ono što je dobro za dete, takođe je dobro i za majku. Pošovanjem pri...
pročitaj još[caption id="attachment_114856" align="alignnone" width="640"] Foto: Bakini slatkiši[/caption] Sastojci: 1 pakovanje rozen kora Za fil: 300 g...
pročitaj još[caption id="attachment_99223" align="alignnone" width="640"] Foto: Dobra Hrana[/caption] Sastojci: – 1 pakovanje lisnatog testa – 500 g mešan...
pročitaj još