16.05.2016 Ishrana deteta

Sočna pita s tikvicama

Foto: HronoKuvar

Foto: HronoKuvar

Sastojci:
6 listova heljdinih kora za pitu
5 jaja
2 tikvice
500 g sitnog sira
180 ml kiselog mleka
100 g pečenice
2 kašike speltinog griza
mešavina začina, so
50 ml ulja

Priprema:
1. Tikvice dobro oprati, a zatim ih pomoću noža za guljenje zajedno s korom iseći na tanke listove.
2. Listove tikvica začiniti po ukusu i nauljiti, te ih kratko propržiti s obe strane da porumene.
3. U manjoj posudu umutiti 80 ml kiselog mleka, jedno jaje i speltin griz.
4. Uzeti preostala jaja pa odvojiti belanca od žumanaca i umutiti ih u čvrst sneg. Sjediniti sitno seckanu pečenicu sa sitnim sirom, dodati sneg od belanaca i polako promešati.
Finalni postupak:
1. Odgovarajuću okruglu tepsiju nauljiti i dno obložiti korom za pitu. Poprskati je sa malo ulja i prekriti drugom korom. Zatim premazati trećinu smese od speltinog griza i naneti treću koru. Isti postupak ponoviti još jednom, pa preko poslednje kore premazati preostali fil od griza.
2. Preko fila od griza poslagati polovinu listova tikvica, te naneti fil od belanaca i prekriti ga preostalim tikvicama.
3. Posebno umutiti žumanca sa 100 ml kiselog mleka pa preliti preko tikvica. Peći u zagrejanoj rerni na 200°C dok ne porumeni.




Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije