Ukusna poslastica jesenjih boja: Kesten bajadera
[caption id="attachment_105716" align="alignnone" width="640"] Foto: Dobra Hrana[/caption] Sastojci: Za fil I: 500 g mlevenog keksa 300 g šeć...
pročitaj još– za mališane starije od godinu dana
Potrebno je:
500 gr jagnjetine, isečene na kockice
2 kašike integralnog brašna
malo soli
2–3 kašike suncokretovog ulja
1 velika glavica luka, sitno iseckana
1 čen belog luka, sitno iseckan ili protisnut kroz presu
kašičica mlevenog cimeta
600 ml supe od povrća
3 velika paradajza (pelat, sitno isečen)
5 kašika sok od paradajza
3 sitno isečene suve kajsije
Jedna jabuka, oljuštena i narendana
Priprema:
Kockice mesa uvaljajte u brašno, posolite ih. Zagrejte ulje, pa na njemu propržite meso sa svih strana. Izvadite meso i ostavite ga po strani.
Na istoj masnoći, prodinstajte crni luk dok ne postane mek i staklast, a zatim dodajte beli luk i cimet, pa nastavite da dinstate još nekoliko minuta. Umešajte preostalo brašno, promešajte, pa uspite supu. Sve dobro izmešajte i kuvajte 2-3 minuta. Masa treba da postane poput sosa. Sada vratite jagnjetinu u sos, dodajte isečeni paradajz i sok od paradajza, pa sve zajedno kuvajte oko sat vremena na tihoj vatri, povremeno mešajući.
Dodajte kajsije i jabuku, pa nastavite da kuvate još desetak minuta, sve dok jagnjetina potpuno ne omekša. Ovo ukusno jelo ponudite detetu sa kuvanim pirinčem ili pireom od krompira.
[caption id="attachment_105716" align="alignnone" width="640"] Foto: Dobra Hrana[/caption] Sastojci: Za fil I: 500 g mlevenog keksa 300 g šeć...
pročitaj jošMada je neopravdano retko zastupljena u bebinoj ishrani, ovo dragoceno povrće izuzetno je važno, naročito za mališane s lošom krvnom slikom... [...
pročitaj jošZa mališane starije od 9 meseci Potrebno je: 1 kašika maslinovog ulja 1 glavica crnog luka, sitno isečena 1 čen belog luka, izgnječ...
pročitaj još