21.04.2011 Ishrana deteta

Uskršnja čokoladna gnezda

Zanimljiva i lepa uskršnja poslastica, ali i dekoracija 🙂

Sastojci:

mešane cerealije (ovsene i ražene pahuljice)

75 g mlečne čokolade

75 g crne čokolade

50 g putera

3 kašike meda

čokoladna ukrasna uskršnja jaja (kupuju se)

Priprema:

Pahuljice pomešajte u jednoj posudi. Čokoladu izlomite i istopite na tihoj vatri, a zatim je pomešajte sa medom i umućenim puterom. Izmešajte čokoladu sa integralnim pahuljicama i ostavite da se malo stegne.  Obložite tacnu aluminijumskom folijom, a zatim na nju kašikom formirajte osam „gnezda“ (svako gnezdo prstima udubite). Ostavite u frižideru da se masa stegne (2-3 sata). U svako gnezdo položite po nekoliko raznobojnih čokoladnih jaja, pa položite gnezda u korpicu obloženu svežom ili veštačkom travom.




Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Prethodna vest

još iz kategorije