01.06.2016 Ishrana deteta

Predlog za ručak: Gulaš sa bukovačama

Foto: Dobra hrana

Foto: Dobra hrana

Sastojci:
600 g bukovača
2 glavice crnog luka
1 crvena paprika šilja
2 šargarepe
50 g celera
ulje
2 čena belog luka
3 kašike soja sosa
2 dl soka od paradajza
1 kašičica mlevene paprike
2 kašike gustina
300 g testenine po želji
mešavina začina

Priprema:
1. Bukovače iseći na krupnije kocke, crni luk na kockice, a beli luk što sitnije iseckati.
2. Šargarepu i celer očistiti i izrendati na krupno rende.
3. Na malo ulja propržiti crni i beli luk, a zatim dodati šargarepu i celer te i njih kratko propržiti.
4. Potom dodati bukovače i papriku i pržiti 5 min. Nastaviti sa dinstanjem dolivajući vode po potrebi.
5. Kada su pečurke napola kuvane, dodati sok od paradajza, mlevenu papriku, soja sos i začine po ukusu. Nastaviti sa kuvanjem dok bukovače ne omekšaju.
6. Pred kraj dodati mešavinu gustina sa malo vode i mešati da se dobije željena gustina.
7. Testeninu obariti u slanoj vodi i procediti od suvišne tečnosti. Poslužiti je kao prilog uz gulaš.




Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije