Rešite se stomaka posle porođaja
28.02.2023 Porođaj

Rešite se stomaka posle porođaja

Tek ste se porodili i primećujete da je vaš stomak sada potpuno drugačiji nego što je ranije bio. Postoji gomila saveta koji vas pozivaju na akciju da što pre skinete stomak. Sva tela su različita i u toku trudnoće i porođaja svako se menja na svoj način. Rešite se stomaka posle porođaja uz par jednostavnih saveta.

Rešite se stomaka posle porođaja uz jednostavne savete

1.Dodaci koji sadrže riblje ulje su jedna od prvih stvari koje nove mame treba da počnu da konzumiraju na putu ka ravnom stomaku. Ovi dodaci aktiviraju hormone za sagorevanje masti i isključuju one za skladištenje masti. Posebno su dobri u uklanjanju sala oko vašeg srednjeg dela, gde ga mnoge mame skladište. Konsultujte se sa lekarom ili farmaceutom ukoliko niste sigurni koja doza vam je dovoljna.

2.  Rešite se stomaka posle porođaja vežbama za karlično dno: U pitanju su pokreti koji deluju na vaš stomak izravnavajući ga iznutra. Vaši mišići karličnog dna su oni koje biste koristili da sprečite da piškite usred toka; ali oni rade mnogo više od toga. Potrebno je da koristite mrežu mišića koja štiti prostor između vaših nogu i dna vaše kičme. Verovatno ste radili vežbe za karlično dno da biste se pripremili za porođaj. Podjednako je važno nastaviti sa vežbanjem i nakon što beba stigne.

3. Stomačni vakuum: Započnite vežbu na sve četiri sa ispravljenim leđima i blago savijenim rukama u laktu. Opustite stomak i udahnite tako da vam stomak ide prema podu. Izdahnite i privucite pupak prema kičmi. Ovo je u isto vreme i vežba za karlično dno. Leđa sve vreme treba da budu ispravljena, a kada izdahnete vazduh treba da držite stomak prema kičmi pet sekundi. Ponovite do 20 puta.

4. Izbegavajte šećer: Šećer se u vašem telu pretvara direktno u mast i skladišti se oko stomaka i struka. Najbolje bi bilo da ga potpuno izbegavate.

5. Rešite se stomaka posle porođaja smanjenjem unosa kafe: Iako kafa u velikoj meri pomaže kada su u pitanju neprospavane noći i veliki umor, ipak se morate kontrolisati. Dve šoljive dnevno su sasvim dovoljne. Kofein, ako se pije prekomerno, podstiče oslobađanje hormona stresa kortizola u vaše telo, što zauzvrat dovodi do skladištenja masti oko struka i stomaka.

6. Pravite puno šetnji dok je beba u kolicima: Ne samo da će beba uživati u vožnji, hodanje je fantastična vežba koja može pomoći u jačanju i oblikovanju tela za mamu.
Jovana Jevtić

diignat/GettyImagesPlus

još iz kategorije