Fizička priprema za porođaj
09.03.2023 Porođaj

Fizička priprema za porođaj: Ove aktivnosti vam mogu pomoći

Kada saznate da ste trudni, prvo što ćete pomisliti jeste da treba da se umirite i izbegavate fizičku aktivnost. Međutim, to nije sasvim tačno. Trudnoća i vežbanje idu zajedno, a kada je u pitanju fizička priprema za porođaj, postoje nekoliko aktivnosti koje vam mogu pomoći.

Fizička priprema za porođaj: Prednosti fizičke aktivnosti u trudnoći

Da biste pomogli sebi pred porođaj, bilo bi dobro da radite kardiovaskularne vežbe sa otporom. One će vam pomoći da dobijete izdržljivost koja vam je potrebna tokom trudnoće, naročito pred sam porođaj. Međutim, postoje ograničenja. Morate paziti da ne ostanete previše bez daha ili da vam ne bude previše vruće.  Evo aktivnosti koju mogu da budu vaša fizička priprema za porođaj.

Fizička priprema za porođaj: Brzi hod

Brzi hod je idealan, naročito ako dugo sedite za stolom jer on pomaže u ublažavanju napetosti u donjem delu leđa. Ovaj tip aktivnosti možete uvrstiti i u svakodnevnu rutinu. Međutim, preskočite ovu aktivnost ako patite od bolova u karličnom pojasu.

Vežbe u vodi

Nema ništa bolje i olakšavajuće od toga da budete u vodi kad ste trudni. Voda čini da se osećate lagano uprkos težini stomaka i bebi koja raste. Osim toga, one će vam pomoći da ublažite nelagodnosti trećeg trimestra. Ako nemate stručnjaka za trudničko vežbanje u vodi, plivanje je dobra alternativa. Ako patite od karličnih bolova, obavezno izbegavajte prsno plivanje. Nemojte raditi ništa što vam ne prija.

Pilates u trudnoći

Ako niste ljubitelji pilatesa, sad biste mogli da ga zavolite. Osim što će vas osloboditi stresa, to je idealan način da se pripremite za dolazak vaše bebe. Pilates za trudnice će vam biti od pomoći i da odete samo jednom nedeljno. Ovo će vam takođe pomoći i da se oslobodite bolova sa kojima se susrećete.On će poboljšati i vašu koncentraciju i podstaći vas da se fokusirate na disanje što je ključno tokom porođaja.

Fizička priprema za porođaj će mnogo značiti vašem telu. Uz to što ćete olakšati sebi bolove i nelagode koje trpite, ove aktivnosti će vas pripremiti za trenutak rađanja.
Anna_Om/GettyImagesPlus

još iz kategorije