
Predlog za ručak: Teleće rolnice s mlevenim mesom
[caption id="attachment_114845" align="alignnone" width="640"] Foto:Bakina Kujna[/caption] Sastojci: 4 veće teleće šnicle od buta 200 g mleven...
pročitaj još– od navršenih 8 meseci
Potrebno je:
1 manji karfiol
1 tikvica srednje veličine
2 kašike pavlake
3 kašike prezle
kašičica putera
1 žumance
malo adaptiranog mleka
Priprema:
Karfiol razdvojite na cvetiće, dobro operite, a zatim obarite povrće u blago posoljenoj vodi. Ocedite od vode i ostavite sa strane. Tikvicu operite, oljuštite i krupno narendajte. Rastopite u šerpici puter, pa na toj masnoći izdinstajte narendanu tikvicu. Pošto će povrće pustiti vodu, nije potrebno da je dodajete. Kada povrće omekša, dodajte obarene cvetove karfiola, pa još malo prodinstajte (3 minuta). Umešajte prezlu, pa preručite masu od povrća u vatrostalnu posudu. Umutite žumance sa pavlakom i adaptiranim mlekom. Stavite vatrostalnu posudu sa povrćem u prethodno zagrejanu rernu (na 180 stepeni), pecite 5 minuta, zatim izvadite posudu iz rerne, prelijte masom od mleka, pavlake i žumanceta, pa vratite u rernu da se dopeče (još 10 minuta). Prijatno.
[caption id="attachment_114845" align="alignnone" width="640"] Foto:Bakina Kujna[/caption] Sastojci: 4 veće teleće šnicle od buta 200 g mleven...
pročitaj još[caption id="attachment_115856" align="alignnone" width="640"] Foto: Pošalji recept[/caption] Sastojci: 600 g brašna 250 g margarina 100 g čo...
pročitaj jošZahvaljujući obilju likopena i vitamina C, paradajz po mišljenju stručnjaka predstavlja hranu protiv starenja. Ova dva sastojka potvrđeni su savezn...
pročitaj još