Želite li BATU ili SEKU?

Neke metode za začeće deteta željenog pola poznate su još od davnina. Neke od njih spadaju u kategoriju bapskih priča, dok neke imaju pokriće u naučnim dokazima…

Mada je većini budućih roditelja bitno samo to da je začeto dete zdravo i da se pravilno razvija, ima i onih kojima je važno da li će imati kćerku ili sina. Ako spadate u one koji čeznu da imaju potomka određenog pola, pokušajte da ga začnete služeći se sledećim metodama:

PRIRODNE TEHNIKE
Za vreme trajanja ovulacije i dan-dva nakon njenog završetka, spermatozoidi koji nose Y hromozom (muški) imaju više šanse da prvi stignu do jajne ćelije. Što se tiče nosilaca X hromozoma (ženski), njihove šanse mnogostruko se uvećavaju 3-5 dana nakon ovulacije.
Osim toga, po Bilingsovoj metodi, u toku ovulacije treba beležiti promene u cervikalnom mukusu – kada je sekret obilniji, bolje prolaze spermatozoidi koji su nosioci ženskog pola. Neki naučnici tvrde da se devojčice lakše začinju kada par vodi ljubav u toploj prostoriji (X hromozomi vole toplo). Ako, pak, želite dečaka, uključite klimu – sniženjem telesne temperature povećava se mogućnost za prolazak nosioca Y hromozoma.

MEDICINSKE METODE
Metoda „probiranja“ spermatozoida koji će oploditi jajnu ćeliju sprovodi se samo kod vantelesne oplodnje i to po zahtevu budućih roditelja. Treba naglasiti da ova laboratorijska analiza nije jeftina i da se u našoj zemlji retko sprovodi u delo. Primera radi, u Velikoj Britaniji dozvoljena je u slučajevima kada se iz etičkih razloga želi izbeći rađanje deteta određenog pola. S druge strane, u Belgiji i Danskoj svaki par ima pravo na biranje pola deteta. Metoda se sprovodi na sledeći način: otac donosi uzorak sperme u laboratoriju, a zatim se posebnom metodom iz nje izdvajaju „neželjeni“ spermatozoidi. Kada se sperma „pročisti“, ostatak se vantelesnom metodom ubacuje u ženino telo. Verovatnoća da će se začeti dete određenog pola iznosi 95%.

NUTRICIONISTIČKA METODA
Krajem 1977. godine doktor Papa objavio je studiju u kojoj je povezao ishranu buduće majke sa procentom rađanja beba određenog pola. U pomenutoj studiji bilo je obuhvaćeno preko 1.000 žena koje su se hranile na određeni način da bi povećale mogućnost rađanja deteta određenog pola. U čemu se sastoji ova metoda? Metoda dr Pape podrazumeva promenu ishrane u trajanju od tri meseca pre začeća da bi došlo do promene u sastavu krvi žene. U zavisnosti od toga da li želite dete muškog, odnosno ženskog pola, ishrana bi trebalo da bude ovakva:

Za devojčice: ishrana bogata kalcijumom i kalijumom
Ishrana žena koje žele da rode devojčicu treba da se sastoji od: mlečnih proizvoda, morske ribe, žumanceta, zelenog povrća, integralne testenine i pirinča, jagodičastog voća (jagode, maline, kupine) i posnog mesa. Dnevno treba da popiju najmanje dva litra mineralne (negazirane) vode koja je bogata kalcijumom, a siromašne natrijumom.
Za dečake: ishrana bogata natrijumom i kalijumom
Ishrana žena koje žele da rode dečaka trebalo bi da se sastoji pretežno od slanih namirnica poput: dimljene ribe, mesa, krompira, mahunarki (bob i boranija), jabuka, krušaka, kajsija, banana i sušenog voća. Dnevno treba da popiju najmanje dva litra mineralne vode bogate natrijumom i magnezijumom.
Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Prethodna vest

Sledeća vest

još iz kategorije