Rižoto sa bundevom
- od osmog meseca Potrebno je: 1 crni luk, sitno iseckan 2 kašike putera 100 gr očišćenog i opranog integralnog pirinča 150 gr bunde...
pročitaj još– od navršenih 8 meseci
Potrebno je:
1 manji karfiol
1 tikvica srednje veličine
2 kašike pavlake
3 kašike prezle
kašičica putera
1 žumance
malo adaptiranog mleka
Priprema:
Karfiol razdvojite na cvetiće, dobro operite, a zatim obarite povrće u blago posoljenoj vodi. Ocedite od vode i ostavite sa strane. Tikvicu operite, oljuštite i krupno narendajte. Rastopite u šerpici puter, pa na toj masnoći izdinstajte narendanu tikvicu. Pošto će povrće pustiti vodu, nije potrebno da je dodajete. Kada povrće omekša, dodajte obarene cvetove karfiola, pa još malo prodinstajte (3 minuta). Umešajte prezlu, pa preručite masu od povrća u vatrostalnu posudu. Umutite žumance sa pavlakom i adaptiranim mlekom. Stavite vatrostalnu posudu sa povrćem u prethodno zagrejanu rernu (na 180 stepeni), pecite 5 minuta, zatim izvadite posudu iz rerne, prelijte masom od mleka, pavlake i žumanceta, pa vratite u rernu da se dopeče (još 10 minuta). Prijatno.
- od osmog meseca Potrebno je: 1 crni luk, sitno iseckan 2 kašike putera 100 gr očišćenog i opranog integralnog pirinča 150 gr bunde...
pročitaj jošZahvaljujući obilju likopena i vitamina C, paradajz po mišljenju stručnjaka predstavlja hranu protiv starenja. Ova dva sastojka potvrđeni su savezn...
pročitaj jošMališanima je potrebna raznovrsna ishrana kako bi mogli pravilno da se razvijaju i rastu. Donosimo vam vrlo jednostavan recept za puter kome klinci...
pročitaj još