Predlog za današnji ručak: Patlidžan rolnice sa sirom
[caption id="attachment_109503" align="alignnone" width="640"] Foto: Gulliver/Thinkstock[/caption] Sastojci: 4 kašike limunovog soka 5 kašika ...
pročitaj još– od navršenih 8 meseci
Potrebno je:
1 manji karfiol
1 tikvica srednje veličine
2 kašike pavlake
3 kašike prezle
kašičica putera
1 žumance
malo adaptiranog mleka
Priprema:
Karfiol razdvojite na cvetiće, dobro operite, a zatim obarite povrće u blago posoljenoj vodi. Ocedite od vode i ostavite sa strane. Tikvicu operite, oljuštite i krupno narendajte. Rastopite u šerpici puter, pa na toj masnoći izdinstajte narendanu tikvicu. Pošto će povrće pustiti vodu, nije potrebno da je dodajete. Kada povrće omekša, dodajte obarene cvetove karfiola, pa još malo prodinstajte (3 minuta). Umešajte prezlu, pa preručite masu od povrća u vatrostalnu posudu. Umutite žumance sa pavlakom i adaptiranim mlekom. Stavite vatrostalnu posudu sa povrćem u prethodno zagrejanu rernu (na 180 stepeni), pecite 5 minuta, zatim izvadite posudu iz rerne, prelijte masom od mleka, pavlake i žumanceta, pa vratite u rernu da se dopeče (još 10 minuta). Prijatno.
[caption id="attachment_109503" align="alignnone" width="640"] Foto: Gulliver/Thinkstock[/caption] Sastojci: 4 kašike limunovog soka 5 kašika ...
pročitaj jošEvo još jednog rešenja kako da napravite ukusan i omiljen obrok, ako u kući imate malo bajatog hleba. Svi volimo sendviče, a još ako su topli i pre...
pročitaj jošLakše je skinuti jogurt s rafa i kupiti u prodavnici, nema se vremena za pripremu… Jeste, lakše je ali je i jedna vrsta lutrije – nikada sa sigurno...
pročitaj još