27.07.2010 Ishrana deteta

Zapečeni karfiol

– od navršenih 8 meseci

Potrebno je:

1 manji karfiol

1 tikvica srednje veličine

2 kašike pavlake

3 kašike prezle

kašičica putera

1 žumance

malo adaptiranog mleka

Priprema:

Karfiol razdvojite na cvetiće, dobro operite, a  zatim obarite povrće u blago posoljenoj vodi. Ocedite od vode i ostavite sa strane. Tikvicu operite, oljuštite i krupno narendajte. Rastopite u šerpici puter, pa na toj masnoći izdinstajte narendanu tikvicu. Pošto će povrće pustiti vodu, nije potrebno da je dodajete. Kada povrće omekša, dodajte obarene cvetove karfiola, pa još malo prodinstajte (3 minuta).  Umešajte prezlu, pa preručite masu od povrća u vatrostalnu posudu. Umutite žumance sa pavlakom i adaptiranim mlekom. Stavite vatrostalnu posudu sa povrćem u prethodno zagrejanu rernu (na 180 stepeni), pecite 5 minuta, zatim izvadite posudu iz rerne, prelijte masom od mleka, pavlake i žumanceta, pa vratite u rernu da se dopeče (još 10 minuta). Prijatno.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije