22.01.2014 Ishrana deteta

Zapečeni prokelj s bademima

* Za mališane starije od godinu dana

prokelj

Potrebno je:

  • 2 šolje prokelja
  • 1-2 kašike maslinovog ulja
  • 1/4 kašičice morske soli
  • 1/4 šolje sirovih badema nasečenih na listiće
  • sok od polovine limuna
  • 2 kašike parmezana

Priprema:

1. Zagrejte rernu na 200 stepeni.
2. Oprano povrće presecite napola, pa ga pomešajte u činiji sa solju i maslinovim uljem.
3. Premažite vatrostalnu posudu parčetom putera, pa u nju izručite povrće. Pecite ga u rerni 20 minuta.
4. Izvadite posudu iz rerne, pa preko vrućeg povrća pospite nasečeni badem. Vratite posudu u rernu još 5 do 10 minuta.
5. Izručite povrće u činiju za serviranje, prelijte ga limunovim sokom i bogato pospite parmezanom.
6. Uz ovako pripremljeno povrće odlično se slaže dinstano belo pileće meso.




Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije