Razgovarajte sa decom

Da li će deca uspešno savladavati zadatke, kako školske tako i životne, najviše zavisi od roditelja jer oni su ti koji “oblikuju” njihov um.

mama priča o školi

Ukoliko svoju decu učite da razmišljaju isključivo na jedan način, bez mogućnosti da prihvataju i druge ideje, uskraćujete im priliku da razvijaju svoju ličnost, samim tim manje su im šanse da postanu uspešni i ostvareni ljudi. No, ako im ukazujete na to da svaki problem sagledaju iz različitih uglova, da uvek postoji više rešenja, u kasnijem životu postizaće više uspeha na svakom polju.

Način komuniciranja na relaciji roditelj-dete izuzetno je važno za pravilan razvoj. Na primer, kada vaše dete dobije dobru ocenu, nemojte mu samo reći da je pametno i na tome završiti razgovor. Umesto toga, ukažite mu da se trud koji je uložilo u učenje isplatilo i ohrabrite ga da tako nastavi. Kada hvalite dete kako je talentovano za nešto, stavljajte mu do znanja da bi trebalo da nastavi da vežba i radi. Tako mu pomažete da razvije pun potencijal, a na tome će vam jednog dana biti itekako zahvalno.
Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije